Oxfam wereldwinkel

Visie

Oxfam Wereldwinkels vzw staat voor eerlijke handel, bewustmaking en actievoering. Eerlijke handel, betekent het respecteren van de mensen achter het product. De prijsbepaling gebeurt niet op basis van winstberekeningen, maar houdt rekening met de aard van het werk, de geleverde prestaties en de koopkracht van de boer. Via vorming en informatieverspreiding willen de wereldwinkels een brede kijk geven op hun partners, de actualiteit en de maatschappelijke verhoudingen in het algemeen. Vaak samen met andere organisaties, geven de wereldwinkels advies aan politici en treden zij naar buiten via standen en beurzen.

Met ludieke acties en petities stellen ze actuele problemen in verband met wereldhandel aan de kaak. Op deze manier willen de wereldwinkels een impuls geven voor een rechtvaardige en democratische samenleving waarbij duurzaamheid en respect geen lege woorden zijn en de machtsverhoudingen tussen Noord en Zuid in evenwicht komen.

Werking

Den Dries startte met de wereldwinkel in 1999. Een belangrijke doelstelling was – en is nog steeds – integratie van onze gebruikers en bevordering van zelfstandigheid.

In deze winkel werken mensen met en zonder beperking samen en doen al het nodige om een winkel draaiende te houden: klanten bedienen, winkelrekken aanvullen, etalagemateriaal maken, prijsetiketten kleven, telefoon aannemen, winkelonderhoud verrichten, enz.

Verder zijn de gebruikers ook veel de baan op om voorraad in te slaan, standen te verzorgen, mailingwerk en leveringen te doen…

Winkel

Producten

In onze wereldwinkel verkopen we vrijwel alle Oxfam-Fairtradevoedingswaren, wijnen en andere dranken naast een heel ruime keuze artisanale geschenken en juwelen uit het zuiden. Verder vind je er ook producten van Greenpeace, Symposion, leuke postkaartjes, etherische oliën en kaarsen.

Geschenkpakketten, relatiegeschenken

Wilt je een origineel cadeau voor de feestdagen? Wij stellen geschenkpakketten of -manden op maat samen, boordevol heerlijke producten uit de eerlijke wereldhandel.

Feest of receptie?

Dan komen wij graag wijn, fruitsappen, chips of andere producten leveren. Indien gewenst nemen we alle ongeopende producten terug en wordt pas na de feestelijkheden afgerekend.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie, prijzen en voorwaarden.

Adres en openingsuren

In afwachting van de bouw van een gloednieuwe wereldwinkel op onze vertrouwde plek in Hoeksken, zijn we tijdelijk gehuisvest in Kapellestraat 72, te Evergem. Tel. 09/253 47 02.

Voormiddag Namiddag
maandag gesloten gesloten
dinsdag gesloten 13.30 – 18.00
woensdag 10.00 – 12.00 13.30 – 18.00
donderdag 10.00 – 12.00 13.30 – 18.00
vrijdag 10.00 – 12.00 13.30 – 18.00
zaterdag 9.30 – 12.30 14.00 – 17.00
zondag gesloten gesloten

Thuislevering

Een grote bestelling of gewoon geen tijd om naar de winkel te komen? Bel jouw bestelling door en wij leveren gratis bij jou thuis (Evergem).

Webshop

Altijd Fair, altijd open! Link: shop.oxfamwereldwinkels.be/evergem

Jij kiest en betaalt online. Wij zetten je boodschappen klaar.

Afhalen kan tijdens de openingsuren van de winkel, levering in het centrum van Evergem kan gratis.

Andere diensten

Doopsuiker

Op zoek naar doopsnoep, maar geen zin in traditionele suikerbonen? Van gesuikerde amandelen of fairtraderepen tot kleurrijke sapjes, je baby kan met zijn of haar eerste traktatie al meteen het goede voorbeeld geven. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Versiering voor jouw feest

Onze winkel bestaat 20 jaar en ondertussen hebben we al heel wat ervaring opgedaan in het maken van etalages en andere versieringen. Op zoek naar originele versiering voor jouw feest? Kom gerust eens luisteren naar wat wij kunnen bieden.

Let op: we maken de versiering op jouw maat, dus wees er tijdig bij.

Mailings

Moet je een groot aantal brieven of tijdschriften verzendingsklaar maken? Dan doen wij dat graag voor jou, ter plaatse of in ons eigen atelier.

Vorming

Leerkrachten en leerlingen zijn steeds welkom voor informatie, een vormingsmoment of een rondleiding. Gelieve voor een bezoek tijdig contact op te nemen.

Contact

Het Grote Magazijn, Kapellestraat 72, 9940 Evergem, 09/253 47 02, hetgrotemagazijn@dendries.be

Dimitri de Martelaere

Elk individu is in de eerste plaats een mens die waardering en respect verdient.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief