Den Dries steunen

Draag je Den Dries een warm hart toe? Wil je graag een bijdrage leveren? Dat kan op verschillende manieren:

Fundraisingactiviteiten

Extra financiële middelen zoeken blijft helaas noodzakelijk.

Nooit verlegen om een creatief idee vond het sneukeltoerteam al snel een alternatieve formule voor de door corona geannuleerde sneukelbrunch. Sneukeltoer in een zak bleek een schot in de roos. Maar liefst 400 sympatisanten kochten een sneukelzak, dat zijn evenveel deelnemers als vorige edities!
Vier zondagen op een rij werd er gefietst en gesneukeld langs een verrassend mooie route doorheen Evergem, Sleidinge en Belzele. Met de stops steunden we lokale ondernemers, die toch wel een beetje overweldigd waren door de vele extra klanten.
Deze nieuwe formule viel bij vele deelnemers zo in de smaak, we gaan er zeker mee verder!

Bedankt aan alle deelnemers!
Wij houden je via deze pagina op de hoogte van de opbrengsten.

Dankzij de opbrengst van vorige activiteiten konden we een kiné bobath tafel, een elektrische duofiets, extra spelletjes voor de tovertafel en tuinmeubilair aankopen.
De offertes voor een nieuw rolstoellifbusje zijn opgevraagd, zodat deze aankoop dit jaar nog gerealiseerd wordt.

Het volgende waar we voor sparen, is een softwarepakket voor de thera-trainer. Hiermee worden de cliënten via aangepaste spelletjes en videoroutes extra gemotiveerd om hun beenspieren te trainen.
Ben je benieuwd hoe dit er uit ziet? Bezoek dan even deze link.

Heb je zelf een idee dat geld in het laatje kan brengen? Contacteer RIFF : riff@dendries.be

Giften en duolegaat

Financiële steun is uiteraard altijd welkom. Dat kan op twee manieren:

Gift

Voor giften vanaf €40 leveren wij een fiscaal attest af zodat je een belastingvermindering krijgt van 45%. Je kan storten op rekening BE10 7374 0921 0004 met vermelding ‘gift’. Het fiscaal attest wordt je automatisch toegestuurd.

Duolegaat

Wil je via je testament een bepaald bedrag of goed schenken aan een goede vriend, neef of nichtje? Weet dan dat zij erg hoge erfbelastingen moeten betalen. Een duolegaat, waarbij je ook een bedrag schenkt aan een goed doel, Den Dries bv., kan een betere oplossing zijn omdat Den Dries dan de erfenisrechten voor zijn rekening neemt. Dubbele winst: jouw erfvriend houdt netto meer aan de erfenis over én je steunt Den Dries!

Werkopdrachten

Onze ateliers zijn steeds op zoek naar werk: eenvoudige taken zonder tijdsdruk, bv. pizzadozen plooien of verlichtingsonderdelen monteren. Heeft jouw bedrijf misschien een aantal taken die je aan ons kan uitbesteden?

Contacteer ons: hetwad@dendries.be

Vrijwilligerswerk

Vele handen maken licht werk en vrijwilligers zijn onmisbaar voor Den Dries. We zoeken samen naar een goede match tussen de wensen van de vrijwilligers en de noden van Den Dries en zijn bewoners. De mogelijkheden zijn quasi eindeloos: vervoer, uitjes met een bewoner, klussen, museumbezoek, meewerken in de wereldwinkel, een bewoner thuis op de koffie vragen, toogdienst in het café, een dagje naar zee, huiselijkheid bieden in een van onze huizen, taarten bakken, wandelen, naaien, etc.

Uiteraard bepaal je zelf wanneer en hoe vaak je je kan engageren.

Zin? Heb je zelf een suggestie? Samen met jou kunnen we jouw idee vormgeven.

Contacteer ons: vrijwilligerswerking@dendries.be

Wil je graag meehelpen op Rock voor Specials?

Contacteer ons: vrijwilligers@rockvoorspecials.be

Veronica Toranzos – personeelslid Het Zorgbedrijf Meetjesland

Ik krijg energie van de bewoners, door te zijn wie ze zijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief