Wereld-Atelier vecht terug

Dat het bewogen tijden zijn, hoeven we jullie niet te vertellen. Het is cliché om nog eens te herhalen wat voor een speciaal jaar 2020 is. Hoewel het einde van dit jaar nog zo ver weg lijkt, willen wij  toch eens  terugblikken naar alle mooie momenten die we de voorbije maanden hebben mogen meemaken in het Wereld-Atelier.

Tijdens de eerste lockdown kregen we noodgedwongen meer tijd om onze verhuis en de inrichting van onze nieuwe winkel tot in de puntjes voor te bereiden. Elk stapje binnen het hele verhuis-proces konden we samen met de cliënten en vrijwilligers uitvoeren. Linda ging mee om een nieuw koffiemachine aan te kopen, Brenda en Wendy placeerden een eerste vreugdedansje in de nieuwe winkel, Rita vergezelde ons bij de aankoop van een frigo voor de koffiehoek, Lieve en Eddy dronken een paar aperitiefjes met de burgemeester ter ere van de opening, …

Niet alleen de nieuwe naam van de winkel, namelijk het ‘Wereld-Atelier’, maar ook de prachtige nieuwe locatie en inrichting slaan aan. Vanaf de opening in september tot en met nu kwamen er heel wat nieuwe klanten en enthousiastelingen over de vloer. En niet enkel de mooie voorgevel maar ook ons inclusief project, waar we zo trots op zijn, zijn eindelijk duidelijk zichtbaar voor iedereen!

Natuurlijk verliep niet alles van een leien dakje, dat er periodes van chaos waren, moet je eens aan onze nieuwe collega vragen. Zelfs Luc moest bijna dagelijks de camionetten van voor onze winkel wegjagen.  Maar ook hier zijn we sterker uit gekomen. Nog nooit zagen we zoveel collega’s en bewoners verschijnen in de nieuwe winkel, vol lof en complimenten.

En dan dringt corona part 2 zich op. Het lijkt even heel stil te worden in het Wereld-Atelier. Maar dat is slechts een illusie… Nog steeds zijn er heel veel cliënten van Den Dries betrokken in het verhaal. Stiekem werken ze van thuis uit aan de nieuwe feest-etalage, maken ze de administratie in orde, of maken ze gerecycleerde geschenkmanden. Ook Brigitte is zich aan het voorbereiden op een stormloop van bestellingen  via de webshop.

O ja, we hebben een webshop! Voorlopig enkel nog met voeding van Oxfam, maar wie weet kunnen we die binnenkort uitbreiden met sinterklaaschocolade en  leuke cadeautjes voor kerst en nieuwjaar. Want we hebben een grote voorraad liggen. Jullie kunnen ons dus zeker nog steunen, ga een kijkje nemen op: shop.oxfamwereldwinkels.be en plaats een bestelling van voeding. Onze cliënten brengen die gratis en voor niets aan huis.

Zo blijven we niet bij/met de pakken zitten én hebben we een gezonde portie beweging!

Warme en eerlijke knuffels, Het Wereld-Atelier-Team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief