Wat G sport mogelijk maakt

Vandaag een gesprek met Anne, mama van Charlie uit huis B en Nelly, vrijwilligster in Den Dries.

Dag Anne en Nelly,
Bedankt om even tijd te maken voor dit gesprek.
Ik wil het vandaag graag hebben over G-sport, een term die we vaker en vaker horen. G-sport omvat alle sporten waaraan personen met een beperking kunnen deelnemen. De ‘G’ staat voor Geïntegreerd, Gelijkwaardig, Goesting, Grensverleggend, Gescoord maar vooral voor Genieten.

Wat betekent G-sport voor Charlie en voor jullie?

A: Charlie is een sportieve dertiger. Hij houdt van uitdagingen tijdens het sporten. Den Dries biedt al heel wat sport aan maar Charlie kan meer aan.
Al van kleins af aan geniet hij van klimmen en klauteren, dan zie je zijn gezicht echt stralen.
Kunnen sporten in een sportclub, buiten Den Dries, is een mooie stap in zijn zelfontplooiing.
Ik ben er van overtuigd dat, net als bij zijn begeleid werken, hij zal groeien in zijn zelfstandigheid! Ik ben iedereen die dit mogelijk maakt heel dankbaar!

En Nelly, waar pas jij dan in dit verhaal?

N: Het enige probleem is het vervoer van en naar de club. De begeleiders van Den Dries kunnen dit niet wekelijks waarmaken, maar daar kom ik dan in beeld!
Ik kijk er naar uit om iets terug te doen voor de maatschappij, ik wil mijn steentje bijdragen!
Daarom hou ik een gaatje vrij in mijn agenda om Charlie naar de klimclub te rijden.

De eerste keren zullen we samen op avontuur gaan. De klimclub en alle gewoontes daar leren kennen. Langzaamaan doe ik dan een stapje terug. Charlie zal dan zijn weg gevonden hebben in de club samen met alle leden.

Anne, hoe heb jij kennis gemaakt met ‘BLEAU CLIMBING TEAM’. Hoe is het idee ontstaan om jouw zoon hier bij aan te sluiten?

Goh, jaren geleden ging Annelies, toenmalige begeleidster van Charlie, al met hem gaan muurklimmen. Dit was haar hobby en zij heeft hem hier eigenlijk in geïntroduceerd. Zijn persoonlijke begeleidster Ines en later Ann-Sophie deden het verdere opzoekwerk.
Welke G-sport klimclubs er in de buurt zijn, welke praktische regelingen moeten worden getroffen…
Zij waren het ook die op het idee kwamen om de vrijwilligerswerking van Den Dries erbij te betrekken. Dankzij een vrijwilligersvacature die werd opengesteld, maakten wij kennis met Nelly.
Nu wordt alles eigenlijk geregeld via de vrijetijds- en vrijwilligerswerking van Den Dries. Ann-Sophie zal als PB vinger aan de pols houden.
Ik ben er gerust in! Dit komt zeker goed.

Bedankt Anne en Nelly voor dit korte gesprekje. Ik hoop dat er meer en meer G-clubs zullen bijkomen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat zij een mooie meerwaarde voor iedereen kunnen betekenen.

Interesse om vrijwilliger te worden?
Contacteer ons via vrijwilligerswerking@dendries.be

Hulp nodig bij het uitzoeken van de gepaste G-sport voor jou?
Contacteer ons via aanmeldingsteam@dendries.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief