wachtlijsten worden beetje korter

De zorg voor mensen met een beperking krijgt nog veel te weinig aandacht in onze samenleving. We kunnen dan ook alleen maar blij zijn wanneer een Vlaamse Radio -en Televisieomroeporganisatie de vinger op de wond legt. Daarom delen we dit ook op onze website!

VRT artikel

De beslissing van de Vlaamse Regering om de wachtlijsten voor personen met een handicap aan te pakken is een hart onder de riem van de duizenden mensen die wachten op gepaste ondersteuning. Eindelijk krijgen ze het perspectief waar ze al lang op wachten. Met het persoonsvolgend budget kunnen personen met een handicap de ondersteuning organiseren zoals ze het zelf wensen.

De Vlaamse Regering geeft hoop aan de sector, maar dit is pas de start. In prioriteitengroep 2 en 3 zijn nog veel wachtenden waar duurzame oplossingen voor nodig zijn.

14.600 meerderjarigen staan momenteel op de wachtlijst om dit budget te ontvangen.

Volgens het VAPH:
heeft de helft hiervan al een Basisondersteuningsbudget (300 euro per maand) of doet beroep op Rechtstreeks Toegankelijke hulp (begeleiding/dagopvang/ verblijf in beperkte mate
25% is gewoon op zichzelf aangewezen
25% hebben een verhoging van hun budget aangevraagd

Den Dries kan ondersteuning bieden op vlak van Wonen, Werken & Vrije Tijd. Maar dit kunnen we alleen doen, wanneer mensen een budget in handen krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief