Vraag van de Week ism. Henri O.

Een grote verandering in het vooruitzicht brengt altijd veel vragen met zich mee. Heel wat cliënten volgen geboeid de bouwwerken in het kader van het masterplan.  Het spreekt dan ook voor zichzelf dat er aan inspiratie voor het item ‘ De Vraag van de Week’ geen tekort is.

Deze week is het de beurt aan Henri O. Hij stelt heel concrete vragen aan Luc V. omtrent het masterplan.  Henri is bezorgd omtrent zijn portemonnee en daar is niets mis mee!

Hoeveel geld kost dat nieuw gebouw?
Het nieuwe gebouw zal ongeveer 8 miljoen euro kosten. Veel geld maar het zal ook volledig op maat van alle cliënten zijn ongeacht hun beperking.

Hoeveel personen gaan er in wonen?
Er kunnen per gebouw 20 cliënten wonen in 4 woongroepen van 5 personen. We hebben per gebouw ook plaats voor 1 iemand die komt logeren.
In totaal kunnen er dus 42 mensen wonen.

Wie betaalt dat gebouw?
Het gebouw wordt gedeeltelijk betaald door Den Dries, een deel door de overheid en een deel door de cliënten die een huur zullen betalen.

Zo een deur met code’s… is dat veilig voor de brandveiligheid?
Alles is met de brandweer goed besproken en je zal bij brand of bij paniek altijd naar buiten kunnen. Ook ‘s nachts als dit nodig is.

Gaat er in die gebouwen ook plaatsen zijn voor mensen zonder beperking?
In deze 2 woongebouwen zullen er enkel mensen met een beperking wonen. Elders op terrein zullen er ook veel mensen komen wonen zonder beperking.
Het wordt dus een inclusieve woonsite.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief