Vraag van de week ism. Daniël VB

Vele cliënten zagen de ‘vraag van de week’ op Praatplaat en deze website verschijnen.
De kans om je vragen aan Luc Verbeke, oud directeur en afgevaardigd bestuurder strategische projecten, te stellen vinden vele cliënten dan ook super spannend.

Deze week is Daniël aan het woord. Net als vele andere cliënten is Daniël vooral de inrichting van zijn nieuwe kamer aan het plannen. Het wordt eens te meer duidelijk dat iedereen nood heeft aan zijn eigen plekje om tot rust te komen, te genieten… En in Daniël zijn geval, om zijn potje koffie te drinken.

Wat zal er op mijn kamer komen? Zal er een tafel met twee stoelen komen, een microgolf en een Senseo? Zal er een zetel staan om tv te kijken?
Je mag je kamer volledig zelf inrichten, uiteraard zal je moeten rekening houden met wat de brandweer hierover zegt en zullen er geen zaken mogen staan die voor brandgevaar kunnen zorgen. Ook met je beschikbare budget zal je moeten rekening houden. Dus Daniël, begin maar al te sparen. 😉

Ik heb een mooie fiets, Luc. Waar zal ik mijn fiets kunnen zetten?
Bij elke woonentiteit is er een zeer grote fietsenstalling voorzien waar alle fietsen veilig en droog kunnen gestald worden.

Zal er een tuin zijn om in te zitten? En zijn er dan ook zo’n zeteltjes om in te zitten?
Rondom elke woonentiteit zijn er zowel terrassen als grote tuinen voorzien waar alle cliënten gebruik van kunnen maken. Het volledige terrein wordt trouwens één groot park dat ook voor alle cliënten van Den Dries ter beschikking is en waar je kunt vertoeven en andere mensen ontmoeten.

Zal ik programma’s van op tv kunnen opnemen om later te kunnen bekijken?
Ook dit kan voorzien worden als je dit zelf wilt en als je daar kunt mee werken. Dit zal natuurlijk allemaal moeten betaald worden. Den Dries kan niet alles zelf betalen en de kosten van
tv abonnement en internet zullen op rekening van de cliënt komen. Het zal dus ook de kunst zijn om toe te komen met je geld en daardoor zullen waarschijnlijk niet alle wensen mogelijks gerealiseerd kunnen worden. Dit is bij iedereen zo.

Zal er een venster op mijn kamer zijn dat ik kan openzetten voor frisse lucht?
Het goede nieuws is dat het gebouw volledig geklimatiseerd is. Met andere woorden, het is er steeds voldoende warm in de winter en fris in de zomer. Ook de verluchting gebeurt automatisch, je zult dus geen raam moeten open zetten om je kamer te verluchten, daar moet je dus niet aan denken.
Maar moest je toch echt een raam open willen, dan zal dit kunnen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief