Voorbereidingen Nieuwbouw

Met de activiteiten van de nieuwbouw in aantocht, merkten we dat onze ateliers van de Technische Dienst (TD) lelijk in de weg stonden achteraan de parking. Na wat overleg vonden we een nieuwe locatie waar het efficiënt werken zou worden zonder de nieuwe bouwwerken te hinderen. We besloten om de hele zwik te verplaatsen naar  de ingang van de oude boerderij, vlakbij de groene loods, waar firma Caboor een 3-tal weken geleden een plateautje heeft gegoten. Daarop zouden onze 2 witte containers (atelier) en de blauwe materiaalcontainer komen.

Een mens denkt dan: “Efkes de containertjes met een kraan verzetten en klaar is kees …”

Was het maar waar. Onze groene loods werd voorheen gebruikt om alle grotere stukken en machines op te bergen. Het was eveneens een stockageruimte voor materiaal van de boerderij. Het was een ideaal moment om eens grondig de opkuis te doen en onze beschikbare ruimtes efficiënter en ergonomischer in te richten, zodat het in de toekomst vlotter werken wordt.

Januari ‘20: Guy breekt alle bestaande rekken in de groene loods af en begint met de herindeling. Iets later krijgen we te horen dat firma Real op 18 februari onze 3 containers met vrachtwagen en kraan komt verzetten. Tijd om de handen uit de mouwen te steken…

Alle elektriciteitsvoorzieningen en ICT-kabels die vanuit het dienstenblok komen moeten veilig afgesloten worden, een werkje voor Bert. Aangezien de containers leeg moeten zijn om te verplaatsen en het gros van het materiaal er nog in ligt, moet dit in mum van tijd weg.. Alle materiaal in bakken, op paletten en dan alle lege kasten en rekken buiten. Geert heeft z’n handen vol, maar we kunnen gelukkig ook een beroep doen op onze vrijwilligers Johan en Benny.

De loods, nog niet helemaal ingericht, staat al snel propvol. Nog een geluk dat het gebouw van de boerderij nu leeg staat zodat we al de rest daarin kwijt kunnen.

18 februari: onze containers worden gedurende de hele namiddag netjes op de voorziene plaats verzet. Een heel gedoe, want met het natte weer is het terrein van de boerderij moeilijk berijdbaar. Hiervoor zijn een hele reeks oprijplaten voorzien zodat de vrachtwagen (en ons Bippertje) niet vastgereden raken. Om 17u: “mission accomplished”.

19 februari: iedereen in de weer. Bert sluit via de kelder vanuit de B-groep stroom en de Internetkabel aan. Die moeten met de passages van de aankomende bouwwerken zorgvuldig worden geïnstalleerd.

Guy heeft bij het opnieuw inrichten van de containers ‘s ochtends steeds assistentie van Benny en Johan, in de namiddag komen de ploegen van Klus Op Maat een handje toesteken. Janco helpt mee aan de opkuis, vervolledigt de grondwerken en werkt het overtollige snoeihout en de rotte bomen die voor de ingang van de containers staan weg.

Ondertussen moet er ook nog “geklust” worden: met die hele verhuis bleef er heel wat liggen waardoor de kluslijst almaar langer wordt. We doen een beroep op Geert, die tussen alles door de meest dringende zaken regelt, zodat de rest van de ploeg de handen vrij heeft voor het restant van de installatie.

Nog een dikke week geduld en de volledige verhuis zal met de installatie van alle nodige nutsvoorzieningen in kannen en kruiken zijn. En nu al weten we dat het goed zal zijn: in tegenstelling tot op onze oude locatie op de parking horen we hier tussen de bomen de vogeltjes fluiten en daar wordt een mens gelukkig van.

Enkele sfeerbeelden

verhuis container TD slide 3
verhuis container TD slide 2
verhuis container TD slide 1

Schrijf je in op onze nieuwsbrief