Tuinieren in de Gooikenshoeve

Met een positieve ingesteldheid bereik je veel! Dus toen de boerderij van Den Dries voor onze nieuwbouw plaats moest maken, grepen we dit dan ook aan als een nieuwe kans.

We gingen op zoek naar alternatieven om de cliënten te laten genieten van de vele voordelen die tuinwerken met zich meebrengt.
De Gooikenshoeve vzw in Ertvelde bleek de ideale match.

Hoewel eigenlijk opgericht om psychisch en maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongvolwassenen vanaf 17 tot 25 jaar een zinvolle dagbesteding en vooral een stilteplek aan te bieden, vinden ook onze cliënten daar hun plaats. We vonden al snel elkaar in een gemeenschappelijke visie van onvoorwaardelijkheid en kunnen rekenen op een fijne wisselwerking.

Binnen de kleinschalige, veilige en warme omgeving krijgen ook onze cliënten de kans om buiten te werken op de boerderij en in de grote tuin. Van de pure ontspanning die woelen met je handen in de aarde met zich meebrengt, tot de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en de fysieke conditie aan te scherpen. Het werk is er dan ook heel divers.

Een win-win voor iedereen, want het werk dat onze cliënten verzetten wordt alleen maar bejubeld en is een mooie aanvulling op het jongerenproject!

Op woensdagochtend kan je hen wekelijks zien vertrekken, de laarzen in de hand, de knapzak op de rug! Een uitstap op zich, elke keer opnieuw. Een vaste routine, waar vele cliënten naar uitkijken.

Dankzij de het ruime aanbod van activiteiten vinden vele cliënten er hun gading. Sommigen kiezen voor het maken van de verse soep voor bij de lunch, anderen steken de handen uit de mouwen bij de dierenverzorging. Nog anderen helpen bij het onderhoud van de groenten in de twee grote serres en moestuin. Werk is er nooit tekort.

En opnieuw is het bewijs er, samenwerken loont!

Wil jij of  jouw organisatie graag met ons samenwerken?
Laat dan zeker van je horen!
info@dendries.be

Ben je op zoek naar een daginvulling op maat?
Contacteer ons voor een kennismaking
aanmeldingsteam@dendries.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief