Sociale Kruidenier

De Sociale Kruidenier Evergem, kortweg SKE, is een initiatief in armoedebestrijding, tot stand gekomen dankzij Burgerbudget Evergem. In 2021 haalde Jan Cornelis met het project ‘Sociale Kruidenier’ één van de burgerbudgetten binnen die de Gemeente Evergem toen uitschreef. Meteen het startschot voor een broodnodig initiatief.

Heel snel kon dit project op een stevige achterban rekenen die hier zijn schouders mee onder zette, wat resulteerde in de oprichting van VZW De Sociale Kruidenier. De Sociale Kruidenier wil in samenwerking met OCMW Evergem mensen in armoede de kans geven aan een goedkoper tarief te winkelen en te kopen wat ze zelf wensen. Dit is mogelijk dankzij de steun van voedselbanken, steun van ‘too good to go’, groepsaankopen…

In de zoektocht naar een ruimte in het centrum van Evergem kwam men al gauw bij ons terecht en vonden wij het een uitgelezen kans om ook zelf iets in armoedebestrijding te betekenen. Tegelijkertijd kunnen ook onze cliënten de handen uit de mouwen steken en actief meehelpen door producten te labelen, soep te maken in het kookatelier…

Elke zaterdag- en maandagvoormiddag stellen wij onze atelier-ruimte achterin voor de Sociale Kruidenier beschikbaar en kunnen mensen hun inkopen komen doen met een hen via het OCMW toegekende betaalkaart.

Vrijdag 9 september vond de officiële openingsreceptie plaats, in aanwezigheid van burgemeester en schepenen. De receptie werd door ons winkelteam verzorgd.

Zaterdag gingen de deuren ook effectief open en konden de allereerste klanten hun inkopen komen doen.
We hopen dat men snel de weg vindt naar dit mooie initiatief en dat dit de kwaliteit van leven voor veel mensen ten goede komt.
Onze steun hebben ze!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief