Rock voor Specials een jaartje uitgesteld

Met heel veel spijt moeten wij melden dat Rock voor Specials in 2021 niet zal doorgaan.

Geen Rock voor Specials op 30 juni en 1 juli, het was een moeilijke knoop die we ook dit jaar moesten doorhakken.
Het organiseren van een festival zoals het onze, volgens de vooropgestelde corona maatregelen, vraagt heel veel aanpassingen.
Wij zien het niet haalbaar om met die restricties een festival te organiseren dat geen onrecht doet aan ons gekende concept. En voor minder doen we het niet. Wanneer we opnieuw Rock voor Specials organiseren, willen we dit doen met alle toeters en bellen, passend bij ons en onze festivalbezoekers.

Rock voor Specials 2022, back with a vengeance!!!

Maar niet getreurd, we zullen van dit extra jaar ten volle gebruik maken. We gaan aan tafel zitten om volgend jaar jullie nog meer plezier te kunnen brengen. We zetten in op een milieuvriendelijk, toegankelijk festival en pakken uit met een ware feesteditie.

Een pop- en rockfestival voor personen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders.

Rock voor Specials ontstond in 1997, vanuit een bestaande nood: ook personen met een verstandelijke beperking blijken oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek.
Maar ondanks het feit dat alle Belgische festivals hun best doen om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, blijkt voor velen de stap naar een ‘gewoon’ festival nog te groot. Tickets voor ons openluchtfestival zijn bewust democratisch. Ze kunnen enkel gekocht worden door organisaties of door personen met een verstandelijke beperking.
Het is de bedoeling van het festival om personen met een verstandelijke beperking te laten genieten van hedendaagse (rock)muziek op een normaal open air festival en zo het cliché te doorbreken dat ze enkel open staan voor het Nederlandstalige populaire genre.
Op Rock voor Specials krijgt het publiek een echte festivalervaring (met professionele PA, festivalcatering, randanimatie en zelfs een camping), aangepast aan hun specifieke noden.
Ieder jaar slagen we erin om onze bezoekers een unieke tweedaagse te bezorgen. Maar ook voor de optredende groepen is dit festival onvergetelijk.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief