Rita kwam op de radio

Wij zijn sinds 13 maart in lockdown. Dit wil zeggen, geen bezoek meer van buitenaf. De dagbesteding op verplaatsing is stopgezet, de verschillende leefgroepen en huizen zijn aparte ‘bubbels’ geworden waartussen geen sociaal contact meer mag.

Rita S. heeft het hier moeilijk mee. Zij woont sinds een paar jaar alleen in Wippelgem.
Haar vriend verblijft op een andere locatie.
De begeleiders komen bij haar langs maar ook niet allemaal. In normale tijden gaat zij werken in de ateliers van Den Dries. Ook deze dag-invulling valt nu volledig weg.
Hierdoor zit Rita alleen thuis en durft ze niet naar buiten. Gelukkig heeft ze haar poes Mollie waar ze heel goed voor zorgt en veel vriendschap van krijgt.
Ondanks deze moeilijke omstandigheden blijft Rita positief en houdt ze zich aan de afspraken. Ze komt enkel uit haar kot voor een fietstochtje of korte wandeling.

Haar grote droom is om op TV te komen, op AVS. Dat is helaas nog niet gelukt. Rita kreeg wel de kans om op de lokale radio te komen via ‘Radio Rust Roest’.

Ze belden haar thuis op voor een kort live interview. Even stond Rita met haar mond vol tanden! Ze vertelde zeer kort waar ze woont en bracht een liefdesboodschap voor haar vriend die ze al zo lang niet meer gezien heeft.
Met haar liefdevol verzoeknummertje zat de sfeer er meteen in!

Het gaf haar energie om er weer even tegenaan te kunnen. Ze kijkt nog altijd met een glimlach terug naar die namiddag!

En aan dat TV optreden wordt gewerkt, Rita!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief