ook dagbesteding ‘in de steigers’

Naast ambitieuze bouwplannen, blijven we in Den Dries ook inhoudelijk vernieuwen en bijsturen om onze cliënten de best mogelijke zorg op maat te bieden.
Het gekende virus zorgde voor wat vertraging op het realiseren van onze plannen, maar dit najaar gaan we ook in ‘dagbesteding’ van start met veel nieuwigheden.
Dagbesteding bestaat voortaan uit 3 grote pijlers: Werk, Vrije Tijd en Beleving.
Nieuw is ook dat elke cliënt binnen Werk, Vrije Tijd en Beleving een trajectbegeleider krijgt. Iemand die samen met de persoonlijk begeleider trajecten vasthoudt en aanspreekpersoon wordt.
Werk 
Werk op maat dragen wij hoog in het vaandel. In het Werkburo zoeken we samen een geschikte werkpost volgens je mogelijkheden en interesses. In het aanlooptraject zijn hiervoor interne stages en trajecten in onze eigen ateliers mogelijk. Deze ateliers zijn heel divers en bieden veel verschillende job-inhouden. Dit gaat van ons Wereld-Atelier tot individueel werk op maat in ons atelier in Wippelgem. Er is ook een kook-atelier, digitaal-atelier, een klusdienst en groenwerk, soms in samenwerkingsverband, zowel binnen als buiten Den Dries.
Vrije Tijd
Veelbelovend is de uitbouw van een Vrijetijdsdienst, die vragen naar tijdsbesteding en hobby’s maximaal wil realiseren. Dit kan gaan van het verkennen van individuele vragen, naar het organiseren van groepsactiviteiten zoals samen naar een fuif gaan, een voetbalmatchke spelen, of cursussen geven op vraag. Denk hierbij aan koken, repair café, digitale vorming …
We zullen hiervoor ook maximaal samenwerken met onze vrijwilligerswerking.
Beleving
Onze reeds sterk uitgebouwde Beleving zal in het nieuwe masterplan een eigen inclusieve werking krijgen binnen een gloednieuwe setting ‘Het Huis van Beleving’ We kijken hier erg naar uit!
Ook in deze bijzondere tijden zitten we dus niet stil. Je zal nog meer van ons horen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief