Ontdek praatplaat op onlinehulp-apps.be

Praatplaat is een innovatieve tool ontwikkeld door een medewerker van Voluit om eenvoudige informatie aan te bieden aan personen met een verstandelijke beperking.

Het doel van Praatplaat is digitale inclusie en het versterken van de zelfstandigheid van personen met een verstandelijke beperking. Het biedt diverse soorten informatie aan, waaronder het menu van de dag, verjaardagen, een kookboek, spelletjes, het dagprogramma, nieuwsberichten, een voorstelling van de voorziening, sfeerbeelden en zelfs een chatfunctie met picto’s. Begeleiders kunnen bovendien eenvoudig zelf teksten en foto’s online zetten.

Deze tool werd recent opgenomen in het aanbod op onlinehulp-apps.be, een website die gescreende apps en websites bundelt die ingezet kunnen worden in hulp, zorg en dienstverlening. Het is een soort “appstore” voor welzijn en geestelijke gezondheid in Vlaanderen, zowel bruikbaar voor burgers als voor professionals.

Aangepast touchscreensysteem

Praatplaat is een waardevolle aanvulling op het aanbod op onlinehulp-apps.be en biedt personen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om op een zelfstandige en veilige manier informatie te verkrijgen. Het touchscreensysteem is aangepast voor mensen met motorische problemen en kan worden aangeboden in een kiosksysteem. Hierdoor kunnen gebruikers zonder begeleiding zoeken naar informatie en voorkomt het dat ze verdwalen op het internet of instellingen van het toestel wijzigen.

Ook voor andere voorzieningen

Naast het aanbieden van informatie voor de mensen van Voluit, kan Praatplaat ook door andere voorzieningen worden ingezet. Op de website https://praatplaat.be/info.html vind je meer informatie over het gebruik van Praatplaat en de voordelen ervan. Ga voor digitale inclusie en ontdek de mogelijkheden van Praatplaat op onlinehulp-apps.be!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief