najaarsprokkels

Het najaar brengt heel wat speciale dagen. 
En laten we in Den Dries nu net graag van elke gelegenheid gebruik maken om extra’s uit de kast te halen.
Waarom zou dit jaar dan anders zijn?
  • Halloween werd gevierd met een griezelfilm en lekker maar griezelig eten. Verkleedkledij en gruwelijke schmink mocht uiteraard ook niet ontbreken. Tja,… wat kunnen we zeggen. Het hoort gewoon zo hé.
  • Op 1 november herdenken we de overleden geliefden. Cliënten en hun begeleiders zoeken steeds samen naar een persoonlijke invulling hiervan.  Voor sommigen was dit een bezoekje naar een kerkhof, voor anderen een creatieve activiteit.
  • Halverwege november valt de ‘week van de smaak’, waarin er extra aandacht aan de totaalbeleving van voeding wordt geschonken. Onze koks bedachten dit jaar sprookjes als thema. Ratatouille, Lady en de vagebond, Sneeuwwitje, … Passend verkleed serveren de koks een bijhorende menu. De huizen worden uitgedaagd om via de aankleding van tafels en cliënten de sprookjessfeer te versterken. De leukste en grootste inzet wordt beloond met een smulpakket.  Benieuwd wie dit wint?
We hebben nog één en ander in petto voor het echt winter wordt. Er worden zeker een paar mannen met baarden en bijzondere hoofddeksels verwacht. Denk ook aan ronddartelende kerstelfen druk in de weer, kerstbomen zo versierd dat ze bijna omvallen, heerlijk geurende winterlekkernijen,…
…maar meer willen we hier nog niet verklappen.  Dat zal voor later zijn!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief