Begeleid werken, ook tijdens corona

De jobcoach, die deel uitmaakt van het Werkburo Oost-Vlaanderen, vertelt graag iets meer over begeleid werken tijdens corona.

Wisten jullie dat er tijdens corona heel wat werkposten bij begeleid werk gewoon doorliepen? De begeleid werkers lieten zich niet afschrikken en staken enthousiast de handen uit de mouwen! De werkposten liggen steeds in het verlengde van hun interesses en kwaliteiten!

Zo hebben we Karel, een gepassioneerd barista. Een jongeman die zijn dromen najaagt. Hij bereidt, decoreert en serveert jouw koffie in de Take-Away bij Villa Ooievaar. Normaal kan je hem meerdere dagen per week terugvinden in de Pietersbar, maar omwille van corona is deze werkpost gesloten. Karel heeft ook een geweldig goede muzieksmaak. Hij zorgt er telkens voor dat hij en zijn collega’s op het juiste deuntje kunnen werken.

Fabienne, een sociale dame die weet van aanpakken. In Hof Ter Linden ondersteunt zij het logistieke team. Je kan haar vooral terugvinden in de keuken. Daar helpt ze met het bereiden van maaltijden, inpakken van beleg en brood, sorteren van glas,… Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, Fabienne is een vaste waarde in het team geworden! In haar pauze maakt ze graag tijd om even ‘hallo’ te gaan zeggen bij de bewoners van het rusthuis.

Rita, een goedlachse duizendpoot, kunnen we op meerdere werkplekken terugvinden. Bij Soeperman Jan is ze twee maal per week aan de slag in de keuken. Als de rechterhand van Jan zorgt zij ervoor dat de groenten piekfijn gekuist en gesneden zijn. Rita kan letterlijk bakken werk verzetten. Op vrijdag is ze aan de slag in Barbon, een gezellige bar in Evergem. Zij zorgt ervoor dat de vaat telkens proper is en doet dit steeds met een lach!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief