administratieve Wereld-Atelier medewerkers in de kijker

September 2020 was het startschot voor veranderingen in het Wereld-Atelier.
Niet alleen verhuisden wij naar een gloednieuw gebouw in ‘Hoeksken 68’, ook intern startten wij een nieuw hoofdstuk.
De wereldwinkel was altijd al een belichaming van hoe inclusief je dagbesteding kan maken, als een gewone job of begeleid werk te hoog gegrepen was. Met de opening van de nieuwe winkel probeerden we hier nog een versnelling hoger te schakelen. Op vlak van inclusie kan je altijd ambitieus blijven!

Eén van de principes die we dan ook lanceerden, was de introductie van 6 specifiekere jobprofielen. Op die manier hoopten we cliënten een betekenisvollere job-identiteit te geven. Nu is het niet langer: ‘Ik werk in de wereldwinkel, en ik doe daar vanalles’. Maar wel: ‘Ik ben magazijnier in het wereld-atelier’ of ‘Ik doe de administratie van het wereld-atelier’ of…

Toen de winkel in november weer moest sluiten en ook het atelier naar een coronaveilige werking moest terugschakelen, kwam deze ontwikkeling weer op pauze te staan. En toch…
Toch lieten we de moed niet zakken en maakten we van de gelegenheid gebruik om één van de nieuwe jobprofielen al beter uit te werken.

Als eerste zetten wij graag onze administratieve werkers in de spotlight.
Deze job omvat heel wat: van klasseerwerk van kassaverslagen, over het inbrengen van de barcodes in het kassaprogramma, opmaken van klantenbestanden, uittypen van inventaristellijsten, tot het opmaken van facturen. Om werk zitten onze administratieve werkers zeker niet verlegen!

Van hindernissen zoals “niet met de computer kunnen werken, wel of niet cijfers/letters kunnen lezen…” hebben we geen schrik.
Met de nodige hulpmiddeltjes, trucjes en tussenstapjes proberen we iedere cliënt die interesse in administratief werk heeft, te betrekken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief