Werk, vrije tijd
en beleving

Een zinvolle daginvulling is voor iedereen belangrijk. Dat dagprogramma kan voor iedereen anders zijn.
Een team van creatieve begeleiders en jobcoaches zoekt samen met jou naar het meest passende programma, helemaal op maat van jouw individuele interesses en mogelijkheden.

Werk

“Werken” kan in of rond Den Dries, al naargelang je mogelijkheden en interesses.

  • In Den Dries zijn er verschillende ateliers waar je aan de slag kan: het kunstatelier, de klus- en groendienst, een kookatelier, een digitaal atelier, semi-industrieel en crea-atelier…of in ons eigen ‘Wereld-Atelier‘. Je kan ook kiezen om mee te werken op één van onze interne werkplekken; zoals hulp in de keuken of wasserij, tooghelper in ons café, meewerken bij technische klussen, …
  • Sommige mensen kiezen liever voor een werk buiten Den Dries. In kleine groepjes en onder begeleiding, gaat men dan samen werken op een zorgboerderij, doet men samen ergens het tuinonderhoud of …
  • De jobcoach, die deel uitmaakt van het Werkburo Oost-Vlaanderen, kan samen met jou op zoek gaan naar een geschikte externe werkplek voor een job op maat.

Beleving

In onze belevingsateliers staan zintuiglijke ervaringen, rust en ontspanning centraal.

  • Onze gezellige chalet, de Stek, biedt mogelijkheden om te koken, te proeven, te exploreren en te ontdekken met alle zintuigen.
  • Het Senso-programma is gericht op rust en relaxatie. In onze comfortabele snoezelruimte zorgen we met muziek, klankschalen, aromatherapie voor een heerlijk gevoel van welbehagen.
  • Voor wie dit wenst is er sinds enige tijd ook “Mobiele Beleving” aan huis, dit wil zeggen dat wij onze belevingsactiviteiten ook aan huis bieden.

Vrije tijd

Naast werk en beleving is er een ruim aanbod aan vrije tijdsactiviteiten:

We organiseren tal van sport- en bewegingsactiviteiten zoals fietsen, hippotherapie, conditietrainingen, balspelen, sportdagen,…en nemen jaarlijks deel aan Special Olympics.

Voor de niet-sporters organiseren we crea-workshops, daguitstappen, concerten, zelf theater maken en nemen we deel aan alle leuke buurtactiviteiten.
Je kan dagelijks genieten in het restaurant en in ons eigen café de Lege tas is iedereen méér dan welkom.

Liliane Stevens

Die eerlijkheid, spontaniteit, openheid en blijdschap als de bewoners je terugzien. Dat kleurt mijn leven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief