Werk, Vrije Tijd
en Beleving

Een zinvolle daginvulling is voor iedereen belangrijk. Dat dagprogramma kan voor iedereen anders zijn. De persoonlijke trajectbegeleider zoekt samen met de cliënt naar het meest passende programma, helemaal op maat van individuele interesses en mogelijkheden.

Werk

“Werken” kan in of buiten Den Dries, al naargelang de mogelijkheden en interesses van de cliënt.

  • De jobcoach, die deel uitmaakt van het Werkburo Oost-Vlaanderen, kan samen met de cliënt op zoek gaan naar een geschikte externe werkplek voor een job op maat, indien mogelijk toeleidend naar een betaalde job.
  • Sommige mensen kiezen liever voor een werk buiten Den Dries. In kleine groepjes en onder begeleiding, gaan cliënten dan samen werken op een zorgboerderij, doen cliënten samen ergens het tuinonderhoud of …
  • De cliënt kan zijn arbeidsvaardigheden ook verfijnen op één van onze interne werkplekken; zoals in de keuken of wasserij, helpen  aan de toog in ons café, meewerken bij technische klussen, …
  • In Den Dries hebben we momenteel verschillende ateliers waar de cliënt aan de slag kan: een kunstatelier, een klus- en groendienst, een kookatelier, een digitaal atelier, semi-industrieel en crea-atelier…of in ons eigen ‘Wereld-Atelier‘.

Beleving

In onze belevingsateliers staan zintuiglijke ervaringen, rust en ontspanning centraal.

  • Onze gezellige chalet, de Stek, biedt mogelijkheden om te koken, te proeven, te exploreren en te ontdekken met alle zintuigen.
  • Het Senso-programma is gericht op rust en relaxatie. In onze comfortabele snoezelruimte zorgen we met muziek, klankschalen, aromatherapie voor een heerlijk gevoel van welbehagen.
  • Voor wie dit wenst is er ook “Mobiele Beleving” aan huis, dit wil zeggen dat wij onze belevingsactiviteiten ook aan huis bieden.

Vrije Tijd

Naast Werk en Beleving is er een ruim aanbod aan vrije tijdsactiviteiten, georganiseerd door onze medewerkers Vrije Tijd. Zij stemmen interne vraag en (extern)aanbod op elkaar af.

Zij organiseren tal van sport- en bewegingsactiviteiten zoals fietsen, hippotherapie, conditietrainingen, balspelen, sportdagen,…en nemen jaarlijks deel aan Special Olympics.

Voor de niet-sporters organiseert Den Dries crea-workshops, daguitstappen, concerten, zelf theater maken… Waar mogelijk nemen we deel aan leuke buurtactiviteiten. Cliënten kunnen dagelijks genieten in het restaurant en in ons eigen café de Lege tas is iedereen méér dan welkom.

Dit alles is mogelijk doordat Den Dries inzet op samenwerkingsverbanden en talenten van zowel vrijwilligers als medewerkers.

Luc Verbeke

De meerwaarde van Den Dries schuilt in de volgende vier factoren: dynamiek, creativiteit, mensen ruimte geven en ‘Gentle Teaching’, het continu werken aan je goede relatie met de andere.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief