Zelfstandig wonen met permanente ondersteuning

Ruim de helft van onze bewoners wonen zelfstandig, élk met hun specifieke ondersteuningsnoden en verwachtingen. Nét om deze grote diversiteit in woonondersteuning mogelijk te maken, biedt Den Dries verschillende woonvormen aan.
De intensiteit van ondersteuning is in al deze woonvormen zeer verschillend, afhankelijk van de zorgnoden en wensen van de bewoners.

Wonen Wippelgem

In Wippelgem wonen volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking en een bijkomende psychische kwetsbaarheid.

Er zijn vier kamers en zes studio’s. De begeleiding is zeer individueel. Begeleiders bieden de bewoners ondersteuning in overeenstemming met hun persoonlijke nood.

Begeleiding is aanwezig tot 22u. Nadien is er nachtpermanentie voorzien.

Voor de praktische ondersteuning werken we samen met reguliere diensten als poetshulp, gezinshulp, verpleging, etc.

Wonen Doornzele

Midden in een leuke woonwijk in Doornzele huurt Den Dries vier aan elkaar geschakelde woningen waar 10 bewoners zelfstandig wonen.

We stimuleren onze bewoners om zo zelfstandig mogelijk hun wonen, daginvulling en vrije tijd te organiseren met onze individuele ondersteuning waar wenselijk.

Het samen be-leven met de eigen buurt wordt sterk gestimuleerd.

Begeleiders zijn er permanent aanwezig tot 20u. Nadien is er de nachtpermanente in het huis.

Wonen Evergem

Zelfstandig wonen in het centrum van Evergem: appartementen en huizen van één tot vier bewoners. Door de kleinschaligheid en de centrale ligging is het mogelijk om onze emancipatorische gedachte verregaand gestalte te geven.

Het begeleidend team komt dagelijks minstens één keer, maar vaak meerdere keren per dag in de huizen langs.

Er is 24u/24u telefonische permanentie. Overdag kan er sowieso iemand onmiddellijk ter plaatse zijn, ’s nachts is dat binnen het half uur, indien telefonische ondersteuning niet volstaat.

Voor de praktische ondersteuning werken we samen met reguliere diensten als poetshulp, gezinshulp, verpleging, etc.

Luc Verbeke

De meerwaarde van Den Dries schuilt in de volgende vier factoren: dynamiek, creativiteit, mensen ruimte geven en ‘Gentle Teaching’, het continu werken aan je goede relatie met de andere.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief